*آیت الله شیخ حسن شریعتی نیاسری از استادان با سابقه ی حوزه ی علمیه ی قم است که اکنون از اعضای مجلس خبرگان رهبری می باشد.
طلبه ی شهید محمد حسین شریعتی نیاسری فرزند آیت الله شریعتی است که در جنگ ایران و عراق، منطقه حاج عمران، والفجر 2، در سال 1362 به شهادت رسید.
از زبان پدر شهید
آیت الله شریعتی در تاریخ 1394/2/27 در مورد فرزند شهیدش برایم چنین گفت:
فرزندم پس از هفتمین بار که از جبهه جنگ با عراق برگشت، به او گفتم: می خواهی برایت زن بگیریم؟ در پاسخ، سکوتی کرد که نشانه ی رضایت بود.
دختری خیلی خوب را به عقدش در آوردیم. آنقدر حواسش به جنگ بود که پس از گذشت 25 روز از ازدواجش، راهی جبهه شد. عجیب است که در این مدت، با اینکه با همسرش خلوت می کرد، به او دست نزد. حدس می زنیم امیدی به زنده ماندن نداشت و نمی خواست همسرش دست خورده شود تا در آینده، راحت تر ازدواج کند.
قضیه ی او بسیار شباهت به حنظله دارد. به همین دلیل روی سنگ قبر او «حنظله زمان» نوشتیم.
او در منطقه ای شهید شد که در تیر رس دشمن بود و رزمندگان نمی توانستند جنازه را بیاورند. تا اینکه ده سال بعد جسد را آوردند.
از آنجا که او در مجالس، تلاوت قرآن می کرد، خواستیم روی سنگ قبرش «قاری قرآن» بنویسیم اما چون زیر پا قرار می گرفت مانده بودیم که با چه واژه ای آن را بنویسیم. تا اینکه در عالم رؤیا به مادرش گفته بودند: «قاری صفحات نور» بنویسید.
ماجرای حنظله
قضیه ی حنظله از این قرار است که وی شب قبل از جنگ احد ازدواج و عروسی کرد. صبح روز بعد، فرصت غسل جنابت نیافت و با حضور در جنگ احد، با حال جنابت به شهادت رسید. پیامبر(ص) خبر داد که فرشتگان او را غسل دادند. به همین دلیل او به «غسیل الملائکه» شهرت یافت. (ر.ک: حکمت نامه جوان، محمد محمدی ری شهری، دارالحدیث، ص 391)